Практиката се води на български!

Мы говорим по русски!

We speak English!

 

Това е Йога, която дава спокойствие на ума, и същевременно е йога за пречистване на тялото!

Модерният човек е обзет от мисли и действия във външния свят, като постепенно тази динамика така се усилва, че ние започваме да губим разбирането, че съществува и друг, вътрешен свят. За да сме осъзнати обаче, ние трябва да сме непосредствено пробудени за вътрешните си усещания, и ритмичните движения създават определен фон за преход към нашия вътрешен свят.

В Йога се счита, че всеки има свой собствен ритъм, и освен това този ритъм може да се променя от ден на ден. Но, най-важното в тази йога е практика е, не колко бързо изпълняваме движенията, но доколко хармонични са те! Доколко хармонични са движенията на физическото и финото ни тяло. Съществува ли резонанс, доколко едните движения се усилват от другите. Кои усещания преобладават и какво се случва ако се концентрираме само върху физическите усещания или обратното – се отдадем на фините усещания. Точно това състояние е важно!

Акцентът тук не са физическите, а вътрешните усещания – когато правите нещо и искате да продължите да го правите.

Възможно е, в началото на практиката да се появяват мисли и ние да забравяме за тялото и да се отклоняваме към тях, но след това, ако всичко върви хармонично, тези мисли се разтварят и ние достигаме до едно по-фино ниво. Ниво, което може да ни даде еуфорични състояния, защото, отказвайки се от дисфункционалните мисли, ние освобождаваме свободна Енергия, която действа като най-мощното екстатично средство.

Това е много чудесно състояние, когато можем постепенно да спрем да се отъждествяваме със своите мисловни структури и да получим достъп до вътрешното си „Аз“ с помоща на чистата Енергия!

Динамична йога на действието!

ТАЗИ ПРАКТИКА АСАНИ Е ПОДХОДЯЩА ЗА ВСЯКА ФИЗИЧЕСКА КОНДИЦИЯ И ВЪЗРАСТ