Екип

Надежда Динева - основател на студио Амара и преподавател


 

 


Елена Цветкова - управител и мениджър на студио Амара
Нашата красива Елена е емоционална и бъбрива. Можете да потънете в нейния вълшебен свят от емоции, да преживеете приказка в реалността, да се радвате и плачете с нея, да усетите откровенност и искреност - ценни качества за днешния свят.


Една дума, с която можем да опишем Лена, това е: "радост".Деси Георгиева - шеф диригент и инструктор по пилатес
 


Деси е изключителен човек и жена. Точна, пряма и отговорна (и доста бърборЛива ;)). Тренирала художествена гимнастика. Може спокойно да се оставите в ръцете й за оформяне на красива мускулатура, защото е човек отдаден на пилатеса и открила света на йога у себе си. "Добре дошли" ви казва тя.


Една дума, с която да опишем Деси това е: "действие".Луис Анхел Лорен Мелендо - мануален терапевт, масажист и инструктор по Тай Чи
 


Луис е невероятен професионалист и човек. Макар да не говори добре "булгарски", умее да изразява чувството си за хумор. Владее различни терапевтични методи за правене на масаж. Инструктор по Тай Чи в традиционен стил, Тай Чи в "Ян" стил, обучавал се е по терапевтичен Чи Гонг, а от 1984 практикува дзен и се занимава със бойните изкуства: Гошиндо, айкидо, иайдо. 

Една дума, с която да опишем Луис: "мъдрост".Иван Иванов - холистичен терапевт, масажист, диетолог

 

Той има 20 годишен опит в областта на китайския терапевтичен масаж, лечебни масажи, аурикулотерапия, източна диагностика, природни методи за лечение. Терапевтичният му опит е свързан с работата върху заболявания на гръбначния стълб и опорно двигателния апарат, невралгии, спортни травми, здравословно отслабване, антицелулитни и анти стресови програми, холистично лечение на пациента по метода на природната медицина. Дълги години е работил и обучавал във Венецуела в длъжности пряко свързани с лечение на различни заболявания с различни терапевтични техники. Работил е 6 години в елитния екип на Фондация Мис Венецуела като старши/сеньор терапевт. Участвал е в дълбочина по програми за отслабване на базата на дезинтоксикацията и третиране на целулит. Фондацията е на г-н Осмел Соуса, която се занимава с подготовка на всички Мис Венецуела. Следва в Испания народна медицина – Натуропатия.


Дума, с която можем да опишем Иван - "гуру" :)

 

Хаджиме - йога инструктор, мануален терапевт, енергиен лечител
 


Ах, откъде ли да започнем? :) Хаджиме е роден и отраснал в Япония, живял е в Колумбия, индиец по националност, понастоящем живее в България ... Сертифициран йога инструктор в Shivananda Yoga (International Yoga Certification, 500 hours), специализиран в шиацу мануална терапия, тай масаж, и лечение с прана и кристали ... Този щур образ трудно може да бъде описан, може само да бъде преживян! Само една среща с Хаджме и неговите таланти е достатъчна за да почувствате разликата. Всички в Амара обичаме божествените му масажи и харизматично поднесената йога сесия, която всеки път е различна :)

Хаджиме - индивидуална импулсираща емоция :)

 


 

 

Георги Nekros - йога инструктор, масажист

  

 

Георги 'Некрос' е започнал своето себеразвитие и изследване когато е  бил на 14 години. Активно се интересува от езотерика, духовно развитие, психология, мистицизъм и потенциала на човешката душа. Преди 3 години е срещнал йога, която обединила знанията му за тялото, душата, емоциите и ума. "Йога беше свързващото звено между всичките ми знания и бях страстно запленен от древните учения. Започнах да практикувам и целебният й ефект върху емоциите, тялото и ума  ми - резултатът беше категоричен. Усещайки мощното въздействие на тази древна система изпитах огромно желание да я предам нататък" .

Преподава различни стилове йога от 1 година на няколко места - Виняса йога, Ин йога, Контактна йога, Акро йога, класическа хатха йога и терапевтична йога. Завършил е 200 часа йога курс със специализация по баланс на чакрите към ISPA. Има 3 нива по тайландски масаж при Иван Шивачев на цяло тяло и курс към НСА по тай масаж на ходила. Завършил е Софийски Университет специалност Философия. Завършил е и курс по тантра масаж при Сомананда. Посещава множество уъркшопи при известни терапевти и е лично обучаван и напътстван от специалисти в различни школи - юмейхо, кинезетерапия, корективен стречинг, хибридни тренировъчни програми, холистични и алтернативни методи на лечение. Участник е в множесто звуколечебни сеанси с гонгове, тибетски купи и диджериду. Помощник в цветотерапия. Изготвя програми за самолечение и упражнения за вкъщи. Завършил е курс по Метачетене което му осигурява 10 пъти по-ефективно и бързо четене на книги. Завършил обучение по Автентично лековито докосване (OFT) от Genе Keys. Завършил е 1, 2 и 3-то ниво в програмата по трансформационно дишане. Обучавал се е в лечение по чакрите.
Това, което Георги обича е да дава насоки за пълно излекуване на тялото, душата и разума чрез комбиниран подход. Автор на множество статии за чакрите, баланс на тялото и благополучието на човека. 
В момента пише книга за пълно изцеление на човешкото тяло, която ще бъде предоставяна безплатно.

 

Една дума, с която да опишем Георги - индивидуалист! 

Eкатерина Кьосева - йога инструктор


Йога Е път на пробуждане на сърцето. Йога Е олтар на промяната. Йога Е път към изобилието. Йога Е да (по)знаеш вътрешния си център. Това са посланията, които искам да изпратя чрез моите йога практики.

В моите класове по йога наблягам върху изграждането на сила, устойчивост, гъвкавост и любов към собственото тяло. Разбърквам елементи от хатха, виняса и ащанга йога, за да създам една креативна, релаксираща и в същото време много динамична практика. Ако искате да напълните тялото си с динамична енергия и жизненост и да усетите свободата и удоволствието от движението, заповядайте на йога с мен!

Какво друго? Ако пътят на йога е едното ми крило, психологията е другото. Имам психологическо образование и работя като психолог на частна практика. Преминала съм през магистърската степен Клинична и консултативна психология в СУ и Обучение за Фамилен и семеен консултант към Институт по Фамилна Терапия, България. Също така съм сертифицирана от Yoga Aliance.


Отвъд дипломите, съчетавам в работата си, както и в и в живота психология и йога, наука и духовност, здрав разум и дълбока емоционалност. Йога (на)прави МНОГО за моето лично развитие и именно от личния ми опит произтича силната ми вътрешна убеденост, че тя може да помогне на всеки човек в пътя му на лична трансформация и развитие.


Намасте,
Екатерина


 

 

Роби - хатха йога инструктор

 

Роби прегръща философията на йога и вегетарианството още на 15-годишна възраст, като се самообучава. 
Причините за този неочакван и нетрадиционен за онова време обрат по-късно открива чрез рождената си астрологична карта. Той е астролог, учил в Московската астрологична школа.

Винаги е бил активен спортист, боксьор и състезател по планинско ориентиране. През последните години се занимава основно с йога и е инструктор по хатха йога. Подкрепя личностното усъвършенстване и стремежа към духовно израстване. Отнася се към йога сериозно, а към живота шеговито :) 

Една дума, с която можем да опишем Роби - отдаденост! 


Той има 20 годишен опит в областта на китайския терапевтичен масаж, лечебни масажи, аурикулотерапия, източна диагностика, природни методи за лечение. Терапевтичният му опит е свързан с работата върху заболявания на гръбначния стълб и опорно двигателния апарат, невралгии, спортни травми, здравословно отслабване, антицелулитни и анти стресови програми, холистично лечение на пациента по метода на природната медицина. Дълги години е работил и обучавал във Венецуела в длъжности пряко свързани с лечение на различни заболявания с различни терапевтични техники. Работил е 6 години в елитния екип на Фондация Мис Венецуела като старши/сеньор терапевт. Участвал е в дълбочина по програми за отслабване на базата на дезинтоксикацията и третиране на целулит. Фондацията е на г-н Осмел Соуса, която се занимава с подготовка на всички Мис Венецуела. Следва в Испания народна медицина – Натуропатия.

 

 

Вероника де Буур - инструктор по източни танци

 


 

 

Запознайте се с очарователната Вероника!

"Казвам се Вероника и изучавам арабски танци от 2007 година, когато ме откриха и омагьосаха в лицето на Евелина Папазова и една нейна въздишка, която довя цялата женственост на този приказен танц в моето сърце. По това време танцувах салса, модерен балет и афрокубана с Раул Торес. Именно в студио Тропикана срещнах Евелина, а след това и Бояна Петрова. Учила съм също с Д-р Гамал Сеиф, Махди Емара, Нруадин Гад, Изида, Милена Давидова и други. Преди това съм тренирала състезателни танци, Тай Дзи Цюан, Ци Гун и Уин Чун. Свирила съм на пиано и на кларинет. През последните години имах възможността да се докосна до Йога, различни африкански танци и Даоски енергийни практики.

Винаги са ме вълнували хората, човешкия дух, човешкото тяло, потока на енергиите, а през последните години започнах все по-силно да се интересувам от жената и женската енергия, социалната и историческата ѝ роля, сексуалността, родителството. По време на бременността ми и след раждането разработих комплекс от упражнения, комбинация от техники на Тай Дзи Цюан, Ци Гун, ориенталнски и африкански танци и алхимично Дао, специално насочен към работа с женската енергия. Кое ги обединява? Кръговете, спиралите, активната медитация. Този енергиен комплекс действа прочистващо, енергизиращо, подмладяващо и може да ни помогне да се свържем със своята женственост и специфична енергия."

Една дума, с която можем да опишем Вероника: женственост


 

 

 

Славина - инструктор по кундалини йога

 

Казвам се Славина, посветена съм в пътя на Тантра и кундалини йога от Ананд Шараби, основателят на френската федерация , близък ученик на Йоги Бхаджан. Духовното ми име е Хари Шакти. Практикувам от 2009 година, когато за пръв път се докоснах до тази йога, която предизвика в мен цялостна трансформация на физическо, психическо-емоционално и духовно ниво.

Кундалини йога e практика, съдържаща асани (пози - динамични или статични) в определена последователност (крия) и медитации, съчетани с дишане, мантри, мудри и бандхи, целящи да пробудят съзидателната енергията и да прочистват вътрешните канали по които тя тече, като въздействат оздравително върху различни системи (нервна, отделителна, храносмилателна, вегетативна , жлези с вътрешна секреция и др.) в тялото. Кундалини йога ни дава сила на енергия и осъзнаване, така че да осъществяваме себе си автентично във връзката ни със цялото и с нас самите. Моят личен опит е да се науча да се доверявам и развивам интуицията си , да бъда вярна на себе си в ситуациите, които ми поднася ежедневието.


Дума, която подхожда на Славина - деликатност


 

 

Весела - йога инструктор


„Хубаво е някой да се грижи за теб, особено ако това си ти.“

Искам да ти разкажа най-важното нещо за здравето ти – то си е само твое! Като негов единствен владетел ти си този, който се грижи за него и пак ти - този, който бере плодовете му. Да живееш балансирано означава да приемеш, че ти носиш отговорност за този баланс.

От тук натам е лесно – дай на тялото си движение, чист въздух и вода, хубава храна и най-важното - положителни емоции и то ще ти се отблагодари.

В ролята си на нутриционист и йога инструктор аз съм тук, за да те вдъхновя да изградиш по-здравословни навици за по-добър и качествен живот и да ти покажа, че това не е задължително да е трудно .

Йога дойде в живота ми съвсем естествено първо в чисто физическия си аспект, за да ми помагне да осъзная тялото си, а по късно и в главата ми, отключвайки пътя към мен самата, а с това и към нови източници на енергия и вдъхновение. Това пътешествие продължава вече 7 години и се оказа едно от най-интересните, на които съм тръгвала. Практиката ми съчетава елементи от различни стилове и техники (Vinyasa Flow, Yin, Hatha, Ashtanga).

Весела е сертифициран нутриционист и здравен коуч. Член на Европейската асоциация по клинична нутрициология. Завършва обучението си като нутриционист във Виенския институт за холистично здраве "Vitalakademie". Работи в графската рехабилитационна клинка Хайнрих Каспар (Gräfliche Kliniken Heinrich Kaspar Klinik) в Германия. Практикува и преподава класическа и виняса йога и звукова медитация.


Една дума, с която да опишем Весела - приятелство


 

 

Анна Данилова - инструкор по Айенгар йога, ниво Junior Intermediate 1

 

Анна Данилова е сертифициран преподавател по Айенгар йога на ниво Junior Intermediate 1. Тя е завършила 4-годишен курс за учители в Москва и редовно се учи в Института по Айенгар йога в Пуна, Индия.

Йогата на Айенгар е призната в целия свят като най физиологичната и е знаменита със своя терапевтичен подход. Именно Айенгар разработва практиката и класифицира позите във връзка с определени здравословни проблеми. 

Преподавателите в това направление се обучават тематично за работа с бременни, с хора с проблеми на гръбнака, ставите и т.н.Работата над детайла и индивидуалният подход правят практиката достъпна за всеки. Редовната практика памага да бъдат достигнати различни цели – от подобряване на физическото състояние и външност до хармонично развитие на личността като цяло.

Какво споделя Анна за себе си:

"Много обичам да чета и да пътешествам, най-вече разбира се в Индия. Тази година се върнах от 6-то си пътуване в тази удивителна страна. Индия за мен не е просто една държава, тя е възможност да пътешествам с приятели, да се запознавам с истории и всеки ден да се удивявам на бита на тези хора. Индия е и възможност да се уча от квалифицирани преподаватели в института по йога в Пуна и да практикувам до самия Айенгар!"

 

 

 

Катрин-Лейла, инструктор по фит пилатес

 


Аз съм Катрин-Лейла, приятелите ми казват Лили :)

През целият ми съзнателен живот съм спортувала. Бивш професионален играч по баскетбол съм, а по-късно се запознах и с „масовия” спорт. В залата съм повече от 7 години и реших да предам нещата, които съм научила и преоткрила в спорта на другите. Преживените спортни травми ме научиха, че ефективността не идва само от силови и натоварващи тренировки, и че всеки организъм е различен и няма обща ефективна рамка, която да работи при всеки.  Имам международно признат сертификат за инструктор „групови занимания”. Инструктор по пилатес съм повече от 2 години. Опитът ми в залата и практиката при различни пилатес инструктори в България и чужбина ми помогнаха да развия ФИТ Пилатес система, базирана на основата на класическия Пилатес, но акцентът е към натоварващите упражнения с повече повторения, като не се изключва нито една мускулна група. За мен спортът не e просто за здраве или за отслабване, а начин на живот. Въздухът, без който не могa! :)


 

Ерик - йога инструктор

 

 

For me yoga is a lot more than just the poses, it's all about the connection. When breath and movement are in sync, something special happens.

I started my yoga journey when living in the Netherlands. From the first classes I attended, it immediately felt right, to connect to the body through these movements and poses. In Sofia I have beem attending many yoga workshops, related to allignment, vinyasa and hand balances.

 

I am very passionate about sharing my love for yoga because I think most people have so much to benefit from the practice.


 

Аги Ян - йога инструктор

 

Здравейте, казвам се Агоп и огънят тече в кръвта ми. С блаженство и разтворено сърце споделям научените знания, обръщам внимание на детайлите и съм благодарен, че мога да ви служа. Сертифициран йога инструктор съм към Yoga Alliance. За мен Бог е доброто в хората, и в любовта. Когато научим сърцето да чувства по-бързо отколото мисли умът, тогава наистина може да бъдем щастливи. Доброто в мен, поздравява доброто във вас! Намасте!

 

 

 

 

Мария - преподавател по йога за възрастни

 

 

Казвам се Мария и съм на 63 години.

Йога ме срещна преди десет години и й се отдадох безапелационно. Казват, че обичайно западният човек се обръща към Изтока след екзистенциално преживяване. Така беше и с мен. И от тогава досега с йога сме неразделни.

Познавам десетки хора, и на всички до един йога е била от полза. Понякога е достатъчна и една поза. Е, „колкото повече, толкова повече“.

Убедих се, че йога е практика, подходяща за всички възрасти, независимо от гъвкавост, тегло или опит. Придобивките, в това число и подмладяване, идват неусетно с редовната практика, дори без да е необходимо да изпълняваме сложни пози.

Първият ми учител и приятел, който животът ми изпрати е Пракаш, а от близо година съм запленена от невероятния талант и професионализъм на Хаджиме.

 

Аз се доверявам изцяло на йога, доверете се и вие! :)  

Ваня Колева - масажист, рейки терапевт

Вървя по пътя си, като всички други, по пътя на собствената си трансформация. Върша нещата, които ме правят щастлива. Сега имам усещането, че съм намерила мястото за мен. Знам го, защото душата ми е в покой и се радва. Чувствам добре и знам коя съм – човек, служещ на хората с любов. Научих се да вярвам в себе си, да забелязвам знаците, идващи от Вселената точно за мен, да живея само в настоящето, да слушам, да наблюдавам, да обичам, да съм благодарна за всичко в живота ми. Сега работя за вас.
 

Ваня е сертифицирана в класически масаж, рефлескотерапия, зонотерапия, хавайски масаж ломи-ломи и рейки-мастер (всички нива на рейки).

Работата с рейки :

- разширява и сътворява универсалната енергия
- премахва блокажи на всички нива и от светлината на душата
- силно въздейства върху хипофиза, епифиза и хипоталамус
- понижава нивата на стрес и болка
- помага за ускореното възстановяване след травми и операции
- помага за по-бързото и леко лечение на всичко
- намалява нуждата от болкоуспокояващи
- понижава кръвното налягане
- защитава от нискочестотни енергии
- временната настройка е енергийна формула, която създава връзка
с висшата енергия и позволява да се създаде способност на друго лице да се свърже с нея.  


 

Росица Костадинова - козметикаРоси е вежлива, тиха и дипломатична. В нейните ръце човек може да се отпусне и довери напълно. 

Дума, с която можем да опишем Роси, това е: "заземеност".

 

 

 

Катя Тошева - инструктор по индийски танци, мехенди художник

 

 

Катя изучава различните аспекти на Източните култури и традиции през последните десет години. Практикува йога, следвайки ръководството на Тихомир Михайлов. 

Изследва древното изкуство на рисуване с къна (мехенди) и организира семинари, посветени на традициите и символиката му. Занимава се с индийски танци, които от хоби се превръщат в нейна професия. 

Изучава стил Боливуд с Тереза Георгиева. Посещава семинари по класическия Северноиндийски стил Катхак с Видха и Абхиминьо Лал (Индия) и Кристина Зини (Гърция). От две години изучава класическия Южноиндийски храмов танц Бхаратанатям при Мина Паталенска. 

Ученичка е на Милена Давидова, при която изучава Трайбъл Фюжън и на Стефан Христов - Северноиндийска ритмична система тала. Участва в танцови и театрални проекти, фестивали и културни събития. 


Дума, с която можем да опишем Катя, е: талант!