Услуги

Масажи

 

Лечебно-оздравителен масаж (терапия):


Високо ефективен авторски комбиниран масаж, състоящ се  от 4-5 различни техники (класически, китайски масажи, рефлексотерапия, ароматерапия и мануална терапия), с мощен терапевтичен ефект при премахване на болкови синдроми и ефективно третиране на пресни и хронични проблеми най-вече на гръбначния стълб и опорно двигателния апарат. ОСЕЗАЕМ ЕФЕКТ ОЩЕ ОТ ПЪРВАТА ТЕРАПИЯ! 

 

Подобрява драстично и успокоява централната нервна система,подобрява съня, премахва болките и състоянието на целия организъм! Елиминира ефективно мускулните и енергийни блокажи предизвикващи болки и напрежение в тялото, чрез дълбоки релаксиращи техники.

Терапия с най-бърз и мощен ефект  за релаксация и премахване на болки! Времетраенето е според нуждите, но в рамките на 40-60 мин. Не се препоръчва по-дълго третиране с този масаж  поради мощния  лечебен ефект и силните реакции които може да предизвика!

  


Класически масаж:  

Извършва се на цяло тяло, или по желание на клиента. Целта му е да тонизира, релаксира, подобрява кръвообращението и подобрява здравословното състояние. Отнема 50 минути специална техника на масаж и 10 минути релаксация.Частичен масаж:  

Извършва се на части от тялото, които клиентът предпочита. Техниката на масажиране е тази от класическият вариант.Антицелулитен масаж:

Антицелулитния масаж усилва кръвообращението и обменните процеси в подкожно мастния слой, познат ни като портокалово целулитно образувание. Извършва се със специални техники и етерични масла. Ефектът зависи от възрастта и натрупаните образувания. Процедурите е важно да се правят или всеки ден или през ден.


Рефлексотерапия:

Целта е чрез третиране на определени зони на стъпалата, да се окаже положително въздействие на вътрешните органи и структури. Високо ефективна азиатска техника за въздействие чрез "рефлексите" на органите върху отделни места на тялото  (длани, ходила, ушна мида). Един от най-простите, но ефективни и бързи методи за диагностика на здравословното състояние и въздействие при болкови синдроми, отлична релаксираща техника! Премахва нервното напрежение и освобождава засегнатите центрове на тялото от стреса! Продължителност до 30-60 минути.Японски-шиацу масаж:

Буквалният му превод е "натиска с пръсти". Шиацу масажът съществува от преди 2000 години и е древна форма на китайския лечебен масаж - акупресура.Действа при натиск върху независими една от друга части на тялото. Натискът на определените биологично активни точки допринася за балансиране на телесната енергия и подобряване на здравословното състояние

 

Интегрален масаж:  

Започваме с частична рефлексотерапия с топли камъни. Камъни се поставят и на други части от тялото (корем, кръст, гърди). Процедурата включва и класически масаж на гръб в съчетание с вибриращ апарат с инфрачервени лъчи на цяла горна част на тялото с включени ръце до лакти. Дълбокотъканен масаж на отделни мускули предназначен за дълбоките слове на мускулната и съединителната тъкан. Изключително ефективен при хронично стегнати и болезнени мускули. Масажират се: външната страна на краката, коремът (стимулира се работата на вътрешните органи) и врата, завършваме с шиатцу масаж на главата.

Уникален масаж служи и като лечение на миофасциален болков синдром и тригерни точки/възпалителни огнища.

 

Техниката на Гуа Ша напомня на масаж, при който се ползва помощен предмет и лубрикант. Кожата се остъргва чрез натиск най-често със специален камък. В буквален превод тази техника означава точно това „изстъргвам заболяване“. „Ша“ е терминът, с който се означава червенината, която се образува след натиска. Ползва се инструмент, тъй като само с ръка няма да се постигне желания ефект върху кожата. Тя трябва да бъде агресивно, но внимателно стимулирана. Това ускорява кръвообращението, подобрява циркулацията на кръвта, насърчава лимфните течности от организъма, премахва студенината. Чрез този процес се произвежда повече кръвен серум, който повишава имунната защита.

Според китайската народна медицина, Гуа Ша премахва негативната енергия Чи. Спомага за превръщането й в положителна и лечебна енергия. Тя се движи по меридианите на тялото като пътища и техните разклонения. Потокът от енергия Чи формира определена мрежа, която е комуникацията на вътрешните органи и крайниците. Токсините, натрупани на повърхността на тялото, чрез кожата, се разсейват и се изхвърлят. „Ша“ се намира предимно в Ян (положителната енергия) на повърхността на тялото, напр. на гърба, раменете, врата, бедрата. Според диагнозата на специалистта обаче, може да се приложи и на корема и гърдите.Хиропрактика:

мануална терапия, с която се наместват гръбначните прешлени.Вендузи:

Вендузите са малки чаши, които под влияни на механичен или топлинен натиск, засмукват кожата на мястото, където са поставени, като по този начин предизвикват приток на кръв към него. Обикновено се поставят на гърба, на корема, по раменете или бедрата. Възможно е също върху шията и краката.Аурикулотерапия:

Източна древна техника за третиране на ушната мида чрез различни методи (иглотерапия, загряване с мокса, семена, магнити и др.). Предизвиква бърз лечебен и обезболяващ ефект при различни видове болки по тялото, регулира ефективно кръвното налягане и кръвната захар, регулира метаболизма и работата на жлезите с вътрешна секреция. 

На ушната мида се проектират зоните на целия организъм, поради кратката връзка с мозъка, въздействието върху тялото е много бързо и с мощен ефект.

Много подходящ, за тези които имат зависимост към сладките храни, цигарите и други дроги и не могат да се преборят с тях. Отлична допълваща терапия при всички болкови синдроми, хроничен стрес и за тези които трудно отслабват. Прави се веднъж на всеки 5-7 дни!Традиционен китайски лечебен/сух масаж (Ан Мо/Туй На):

Високо ефективен лечебен масаж от Китайската Традиционна медицина, познат още като ( класическа акупресура), който е положил основата и на някои  познати японски техники ( Шиацу, Йомейхо).

Въздейства върху биологично активните точки регулиращи протичането на енергията "ЦИ" по меридианите на тялото, за подобряване на здравословното състояние. Силен болкоуспокояващ и релаксиращ ефект.Търси винаги първопричината на проблема.Отлично комбинира с другите лечебни техники. Прилага се на сухо през дрехите или на голо тяло за по релаксиращ ефект.

Времетраене около 45 минути.

 


 Назад